Ben bir karadenizli olarak,( karadeniz zonguldak eregli :) balik urunlerini çooooook severim, calamar , scampi, gambaz, hamsi, palamut, somon.... akliniza gelicek hersey ! hastasiyim haci :))
Ve surekli farkli yemekler yapmaya çalisirim, ya internetten arastirarak, ya da kendim , damak tadima gore yaparak, nasil olsa tabak kesinikle bittigine gore sorun yok :) bu arada bu yemek tarifini fransiz kanalindan kopyaladim :p hi hi hi :)) bu aralar o kadar keyfligim ki anlatamam, hiç evde durma firsatim bile yok bu yuzden bu postu sikistiri veri veriyorumm ve kaçiyorumm :)) veee dogruuu fransaya uçuyorum <3
fotograflarin tadini çikartin hanimlar ;)
ya siz ? balikmi etmi ??
calamar baligini "carrefour" da bulabilirsiniz ;) geçen yaz turkiyeye geldigimde gormustum ;)
final hali
ilk once sarmisak ve soganlarinizi kesin ve pisirin
baska bi tencereye su doldurun, calamarlari içine atin kaynasin ( yaklasik 15 dakika )
içine bir kasik tuz ve 1 kasik sivi yag
sonrasinda calamarin suyunu suzun ve soganlarin içine atin
içine sut katabilirsiniz, ben kremayi daha tatli buluyorum, salça ilave edin yada domates sosu, tuzunu baharatini eksik etmegin ama fazla da abartmayin, suanki amacimiz sos yapmak, sonradan suzulcek, ve birtek sosu ve calamar'lar kalcak, sogan ve sarimsagi katmicaksiniz
10 dakika kisik ateste karistirinki , sos balik tadini iyice alsin , sogani ve sarimsagii ayni sekilde
calamarlari teker teker çekip baska bir tabaga koyun, ve sosu dedigim gibi suzun ( sogan ve sarimsak kalmasin)
ve afiyet olsun :)
bisous bisous !
canım sunumun enfes bayıldım :))
RépondreSupprimero güzel ellerine sağlık...çok öptüm...
merci canim
Supprimeryemedim ama görüntü sunum çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.
RépondreSupprimertessekurler canim
SupprimerBalık mı et mi? Kesinlikle balık :)
RépondreSupprimerhi hi hi :)))))))))))
SupprimerBen sosu süzmedim kafamda, bızzztlayıp yoğunluk elde ettim :)
RépondreSupprimeroda guzel bir fikir :)))
Supprimercanimcigim ben turkiyeden degilmiki nasil olcak bu is ?
RépondreSupprimer